iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Tolliametnikud nõuavad politseinikega võrdset palka

Tolliametnikud nõuavad politseinikega võrdset palka

Kopeeri viide

Kaire Uusen kirjutab Postimehes, et ehkki rahahädas riik otsib võimalusi kokkuhoiuks ning ettevõtjad nõuavad riigipalkade külmutamist, hakkavad maksu- ja tolliametnikud nõudma politseinike ja piirivalvuritega võrdset töötasu.

Kui politseiniku miinimumpalk on praegu 9000 krooni, siis maksu- ja tolliametnike ametiühingute liidu juhi Ilmar Tageli sõnul on nende seis märksa kehvem. Mullu oli tavaline, et näiteks lõunapiirkonna tolliametnikud said 7000-kroonist brutopalka. Nüüd taotlevad ametiühingud Tageli andmetel politseinike miinimumpalgaks juba 14 000 krooni. «Me ei ole vastu, et politseis palku tõstetakse, aga tahame, et jõustruktuuride töötasud oleksid ühel tasandil,» tõdes ta.

«Et koolitatud ametnikud ei hakkaks ühest riigiametist teise liikuma.» Seetõttu kavatsevad nad palgatõusu nõudest rääkida ka 9. juunil riigiametnike palkade arutelul rahandusministeeriumis. «Minister Padar käis meil hiljuti külas ja ütles samuti, et meie palgad peaksid kõrgemad olema,» märkis Tagel. Kui palju raha palgatõusuks vaja, ei ole veel päris selge.

Ehkki riik peab kulusid kokku hoidma, ei tohiks Tageli sõnul seda teha niigi väheste tavaametnike palkade arvel. «Kui külmutada, siis kõrgemate ametnike palgad,» pakkus Tagel. Tema sõnul tekkis maksu- ja tolliameti liitmisel suhteliselt palju juhte, kelle töökoormus vajaks uurimist. Tavaametnikke aga napib, seda eelkõige riigipiiril.

Loe täpsemalt: http://www.postimees.ee/060608/esileht/majandus/335342.php Loe ka MaksuMaksjast: „Maksu- ja tolliametnikud tahavad palka juurde“