iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Pirita linnaosa hüvitab elanikele tasulise parkimise

Pirita linnaosa hüvitab elanikele tasulise parkimise

Kopeeri viide

Urmas Seaver kirjutab Postimees.ee-s, et linnavalitsuse poolt peale surutud tasulise parkimise vastu olev Pirita linnaosavalitsus hüvitab elanikele sajakroonise parkimiskaardi.

«See on põhimõtteline küsimus, et elanikele peab parkimine olema tasuta,» ütles Pirita linnaosavanem Tiit Terik. «Seetõttu otsustasime linnaosavalitsuse reservist hüvitada pere peale ühe kaardi.» Teriku ütles, et siiani on kompensatsiooni küsinud ja saanud 150 inimest. Ta lisas, et hüvitise küsijaid lisandub iga päev. Tasuline parkimine kestab Pirital 15.

maist kuni 15. septembrini ehk neli kuud ning kogu perioodi kaart maksab elanikule sada krooni. Teistel tuleb parkimistunni eest tasuda 12 krooni, kuupilet maksab 500 krooni ja terve suve eest tuleb välja käia 2000 krooni. Suvine tasuline parkimine on Pirital kestnud juba aastaid, kuid mullu sügisel tegi linnaosavanem linnavõimule ettepaneku see sootuks kaotada.

Linnavõim kehtestas seepeale aga uue tasulise ala, mis varasemast ligi kolm korda suurem ja sinna sisse jääb umbes 500 majapidamist. Erinevalt linnavalitsusest ei leia Terik et tasulise parkimise ala laiendamisest Pirital mingit kasu oleks. Loe täpsemalt: http://www.postimees.ee/100608/esileht/siseuudised/tallinn/335960.php