iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Jalakäijad maksuvabaks

Jalakäijad maksuvabaks

Kopeeri viide

Postimehe arvamusrubriigis on avaldatud jalakäija Eve Annuki lugejakiri."Lähen varahommikul pimedas maalt linna tööle ja tulen õhtul koju ka pimedas. Näen välja nagu jõulupuu: mul on küljes helkur, käes taskulamp ja vahel on käisele kinnitatud ka punane vilkuv jalgrattatuli.

Ent eriti ettevaatlik peab olema, et jõuda õigel ajal kõrvale hüpata näiteks mõne autojuhi eest, kes on võtnud pähe teha möödasõidumanööver eesolevast autost paremalt poolt (just nimelt paremalt poolt!), s.t lähedal teepervele, kus liigun mina, jalakäija. Kui sul pole autot, siis pole sind olemaski. Auto on tänapäeva Eesti au, mõistus ja südametunnistus, staatuse sümbol ja edukuse näitaja, peenisepikendus meestele ja trendikas aksessuaar naistele.

Auto on nii vältimatu elu osa, et isegi keskkonna säästmise nimel propageeritav prügisorteerimine nõuab auto olemasolu, eriti maal.Aga sellele vaatamata ei taha ma elada ühiskonnas, kus peaaegu kõik otsused arvestavad eelkõige autoomanike vajadustega. Või vähemalt ma ei taha jalakäijana maksta makse samapalju kui autoomanik, saamata vastu elementaarseid ja ohutuid liikumisvõimalusi ja kõnniteid ning normaalselt toimivat ja mõistliku hinnaga ühistransporti. Seepärast – kuna see kõik on praeguses Eestis pigem ilus unistus kui normaalne tegelikkus – tulekski muuta jalakäijad maksuvabaks."Loe lähemalt: http://www.postimees.ee/?id=19967