iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Hasartmänguraha ringimängimine pöördus farsiks

Hasartmänguraha ringimängimine pöördus farsiks

Kopeeri viide

Kai Kalamees ja Tuuli Koch kirjutavad Postimehes, et hilissuvine heitlus hasartmängurite taskust tuleva maksuraha ümbermängimise üle osutus vaid tormiks veeklaasis, sest jõusse jäävad nii praegune seadus kui ka kultuurkapitali miljonite jaotamise põhimõtted.

Selles on sada protsenti veendunud Riigikogu sotside fraktsiooni esimees Eiki Nestor, kelle väitel sai kogu lugu alguse kultuuriminister Laine Jänese soovist leida laulupidude jaoks rohkem raha. «Selleks tuli kelleltki midagi maha võtta ja see koht leiti regionaalministri kontori kaudu rahastamisele kuuluvate kultuuriinvesteeringute kärpimise abil,» kirjeldas Nestor oma blogis. «Moodustati komisjon, kes kompromissi välja pakkus. Et tegu on maksuseadusega, on vormistaja loomulikult Rahandusministeerium.» Edasi ironiseeris Nestor olukorra üle, kus Jänes kolmapäeval kõigi kaunite kunstide nimel eelnõu üle pahameelt avaldab.

«Ja Rahandusministeerium ei saa aru, miks kultuuriminister nüüd omaenda ettepanekut ei kooskõlasta, ja võtab vastu vopse.» Loe täpsemalt: http://www.postimees.ee/?id=31181Loe ka: Ilmar Raag. „Kulka rekonstruktsioon“: http://www.postimees.ee/?id=31193 Loe ka: „Rahandusministeerium saatis kooskõlastusringile hasartmängumaksu seaduse eelnõu“