iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Viimase minuti eelarve koostajad on riius

Viimase minuti eelarve koostajad on riius

Kopeeri viide

Tuuli Koch kirjutab Postimehes, et inetu, pahatahtlik tülinorimine – nii kirjeldas Reformierakond eile oma partneri, IRLi käitumist eelarveläbirääkimistel. Andrus Ansip loodab valitsust koos hoida, Ivari Padar peab otsustavaks seda nädalat, Mart Laar soovitab rahu säilitada.

Võimuliidu Kaks Suurt ehk peaaegu sama valijaskonna eest võitlevad Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) on jõudnud eelarvekõnelustel punkti, kus varasemad kokkulepped ja koostöö on muutumas sama kaheldavateks mõisteteks kui tasakaalus eelarve.Kohe loomise hetkel hambad-risti-valitsuseks ristitud liit istus eile taas ühise laua taha, et üksteisest suurt enam mitte lugu pidades tasakaalus eelarvele sammuke lähemale astuda. Ja seda seisus, mil üleeilse südaööni veninud istungil võeti IRLi eestvõtmisel ette taas punktid, milles oli justkui juba kokku lepitud. Eile alustati koosistumist sellega, et kuulati ära stsenaarium, mis juhtub maksutõusude korral inflatsiooniga, ning hakati ministeerium ministeeriumi järel, 200 000 – 500 000 krooni kaupa tegevuskavasid üle vaatama.

Küll teatas Reformierakond kohe istungi alguses, et üldist käibemaksu suurenemist ei toeta nad mitte mingil juhul, kuigi üleeile olid justkui nõustumas üheprotsendilise tõusuga. Loe täpsemalt: http://www.postimees.ee/?id=33991