Erik Müürsepp kirjutab eesti Päevalehes, et käivitamise korral oleks Kadarbiku talul Eesti ainus töötav piiritusetehas.
Peamiselt mahlade ja mahlasegude tootmisega tuntust kogunud Kadarbiku talu piiritusetehase käivitamine venib juba eelmise aasta sügisest, põhjuseks tõrked aktsiisilao loa saamisel. „Meil on tootmiseks kõik valmis,” kinnitab Kadarbiku talu omanik FIE Ants Pak. Loa väljastamise eest vastutava maksu- ja tolliametiga (MTA) ta tüli kiskuda ei soovi, kuid on häiritud otsuse venimisest. „Tahtsime alustada tootmisega juba kuu aega tagasi,” räägib Pak.
„Täna pean laskma paljud töötajad aga palgata puhkusele.” Kui aprilli jooksul otsust ei sünni, peavad asjad pakkima kümmekond töölist. Kadarbiku talu tehas valmis Ääsmäel juba eelmise aasta novembris ning samal ajal alustati läbirääkimisi ka MTA-ga, et saada luba piirituse aktsiisilao pidamiseks. Loe täpsemalt: http://www.epl.ee/artikkel/464585