iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Mood maksta miinimumpalka viib tööisu

Mood maksta miinimumpalka viib tööisu

Kopeeri viide
Rubriik: Maaleht

“Tulge meile appi ja kirjutage lehes sellest, kuidas maainimese elu läheb järjest raskemaks, sest me ei saa enam varsti tööl käia ja jääme töötuks,” helistas Maalehte üks toimekas naisterahvas. "Ettevõtjad maksavad iga kuuga vähem. Moodi on läinud miinimumpalga maksmine, ja maainimestel, kes kodust kaugel tööl käivad, kulub sõidu peale suurem osa palgast ära," selgitas helistaja. Pahatihti aga kodu lähedal töökohti polegi, kaugel käiakse häda sunnil.

"Nii palju kui olen töökohti uurinud, tundub mulle aina enam, et firmajuhid kasutavad inimeste raskusi ära ja maksavad ainult alampalka, kuigi neil oleks võimalusi ka rohkem maksta," arutles Imbi.

Sotsiaaltöötaja kinnitas naiste juttu - kui inimene palga kohta kobiseb või vastu hakkab, lastakse ta lihtsalt lahti ja siis ei saa sedagi enam. Kuulu järgi on ka firmasid, kes võtavad ametlikult tööle kolm-neli inimest, ülejäänud saavad ümbrikupalka. Imbi sõnul toimivad paljud firmajuhid maal nagu ise tahavad. Palkade vähendamisel ei mingeid allkirju ega kõnelusi.

"Öeldakse, et kui ei meeldi nii, mine ära, tuleb järgmine." "Nähes, kuidas alampalgaga on inimesi nöökima hakatud, ei oska ma muud lahenduseks pakkuda, kui et riik tõstaks alampalga vähemalt kuue-seitsme tuhandeni," pakub Imbi, uskudes, et suurem osa firmasid oleks selleks tegelikult ka võimelised. Pikemalt loe: http://www.maaleht.ee/2009/05/14/uudised/6849-mood-maksta-miinimumpalka-viib-tooisu