iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Kell kaheksa tullakse miljardeid kärpima

Kell kaheksa tullakse miljardeid kärpima

Kopeeri viide
Rubriik: Maaleht

Sulev Oll kirjutab tänases Maalehes sellest, et lehe trükkimineku ajaks polnud teada, kas valit­sus jätkab sotsiaal­de­­mokraatidega või alustab rahvaliitlastega. Kui kõik on endine, koguneb valitsuskabinet täna kell 8 negatiivset lisaeelarvet vastu võtma. Uus lisaeelarve on 3,4 miljardi krooni suurune. Ministeeriumid vähendavad kulusid kokku 1,8 miljardit krooni.

Sel aastal on valitsussektori eelarvepositsiooni "parandatud" juba kümne miljardi krooni ulatuses. Aprilli 2,5 miljardist kroonist moodustas suurima osa sissemaksete külmutamine teise pensionisambasse. Veebruari kärbetega vähendati riigiametite tegevuskulusid ja ametnike palgafondi ligikaudu kümnendiku võrra, tehti haigushüvitiste reformi ning pensionärid said aprillist oodatust väiksema pensionitõusu. Kahanesid kohalike omavalitsuste rahaallikad, vähendati põllumajandustoetusi ja keskkonnaprojektide raha ning kaitsekulusid.Väidetavalt suurim, valitsust lõhki ajav vastuolu sotsiaaldemokraatide ning ülejäänud koalitsiooni vahel on 1.

juulil jõustuma määratud töölepingu seadus. "Aasta tagasi kokku lepitud töölt lahkumise hüvitised ei ole Eestile jõukohased ja nendes tuleb teha muudatusi," väidab reformierakondlasest sotsiaalminister Hanno Pevkur. "Need muudatused on otseses seoses kogu riigieelarve ja ka sotsiaaltoetustega."Loe täpsemalt: http://www.maaleht.ee/2009/05/21/uudised/6977Loe samal teemal veel Maalehe veebist: Valitsus kinnitas lisaeelarve.