iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Peeter Võsu: Maksutõus hukutab majanduse

Peeter Võsu: Maksutõus hukutab majanduse

Kopeeri viide
Rubriik: Delfi

Eesti Kristliku Demokraatliku erakonna esimees Peeter Võsu kirjutab Delfi arvamusküljel, et Eesti riigijuhid ei keskendu majandussurutise ajal kogu riigi aitamisele, vaid mõtlevad, kuidas riigikassat täita. Loomulikult on õige ja korrektne riigieelarve tasakaalus hoida. Riigi majandus ei koosne aga ainult riigieelarvest, vaid lisaks sellele ettevõtlusest ja kolmandast sektorist.

Nii tööandja kui ka üksikisiku maksude tõstmine tähendab ettevõttele lisakulu.

Enamasti peab üksikisik ju palgaks seda osa rahast, mis jääb talle kätte pärast maksusid. Niisiis, kui maksud tõusevad, tõusevad samavõrra ka ettevõtte personalikulud.Maksukoormuse tõstmine majandussurutise tingimustes on ka ebaeetiline. Valitsus on viimase poole aasta jooksul korduvalt rääkinud solidaarsusest tulude vähendamisel. Avaliku sektori päästmine ettevõtluse arvel ei väljenda solidaarsust.

Teiste riikide praktika on enamasti vastupidine: majandussurutise olukorras vähendatakse maksusid, mis elavdab majandust. Loe täpsemalt: http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/article.php?id=23941151&l=fpOpinion