iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Valmis põhjalik kava Eesti ühe kõige olulisema maksusüsteemi ajakohastamiseks

Valmis põhjalik kava Eesti ühe kõige olulisema maksusüsteemi ajakohastamiseks

Kopeeri viide
Rubriik: Delfi

Maksu- ja tolliameti (MTA), rahandusministeeriumi Infotehnoloogiakeskuse (RmIT), Ernst & Young Baltic (EY) ja Cybernetica koostöö tulemusel valmis detailne kava maksukohustuslaste registri (MKR) ajakohastamiseks.

Projekti eesmärk oli kaardistada süsteemi seisukord ja luua konkreetsed juhtnöörid, kuidas edaspidi tagada maksumaksjatele veelgi lihtsamad, mugavamad ja tulevikukindlamad teenused. Registrile toetuvad riigi maksusüsteemi ja teiste riigiasutuste jaoks tähtsad teenused.

Vajadus maksusüsteemide uuendamise järele tugineb kasutusel oleva süsteemi keerukusest ja tehnilisest jäikusest, mis raskendab jooksvaid hooldustöid ja uuenduste tegemist. Valminud plaan annab sisendi edasisteks arendusteks, hõlmates endas mitmeid raporteid, sh diagnostika ja arhitektuuri analüüse, üleminekustrateegiaid vanalt registrilt uuele, äriplaani ja rakenduskava. Teekaardi rakendamine annab MTA-le parema registri haldamise ja uuendamise võimekuse ja vähendab RmIT-i koormust, mis kaasneb praeguse tehniliselt keeruka süsteemi arendamise ja ülalpidamisega.

Loe lähemalt:
https://arileht.delfi.ee/artikkel/120327114/valmis-pohjalik-kava-eesti-uhe-koige-olulisema-maksususteemi-ajakohastamiseks