iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Müüsid läinud aastal kinnisvara? Maksu- ja tolliamet selgitab, millal kaasneb tulumaksu tasumise kohustus

Müüsid läinud aastal kinnisvara? Maksu- ja tolliamet selgitab, millal kaasneb tulumaksu tasumise kohustus

Kopeeri viide

15. veebruaril algab tuludeklaratsioonide esitamine. Inimesed, kes müüsid eelmisel aastal kinnisvara, seisavad küsimuse ees – kas müügilt teenitud summa tuleb deklareerida ning tasuda 20-protsendiline tulumaks?

Kinnisvara müügi puhul kehtib peamine maksuvabastus sellisel juhul, kui müüakse oma elukohta, ent arvestada tuleb teatud reeglitega. Nimelt unustatakse tihtipeale ära, et sellist maksuvabastust saab kasutada kord kahe aasta jooksul ning ainult juhul, kui kinnisvara (näiteks korterit) kasutatakse elukohana kuni selle müügini.

Sageli üüritakse korter välja kuni ostja leidmiseni, kuid nii kaotatakse kohe võimalus maksuvabastust kasutada ja sellisel juhul tuleb korteri müügist teenitud tulult tasuda tulumaks. Seega tuletab MTA meelde, et kui olete kinnisvara kasutanud enda elukohana ja saate seda maksuvabalt maha müüa, siis ei tohi te seda enne müüki isegi mitte üheks kuuks välja üürida.

Loe lähemalt:
https://majandus.postimees.ee/7953350/muusid-lainud-aastal-kinnisvara-maksu-ja-tolliamet-selgitab-millal-kaasneb-tulumaksu-tasumise-kohustus