iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Heido Vitsur: tuleb lõpetada keerutamine ja öelda, et sellise maksukoormusega heaoluriiki üles ei ehita

Heido Vitsur: tuleb lõpetada keerutamine ja öelda, et sellise maksukoormusega heaoluriiki üles ei ehita

Kopeeri viide
Rubriik: Delfi

PÄEVA FOOKUS - On vähe kasu, kui paljudest vigadest parandatakse ära ainult üks. Pealegi veel selline, mis võimaldab vanal, halvasti toimival organisatsioonil veel mõnda aega ebeefektiivselt edasi toimetada.

Eesti Panga üleeile avaldatud prognoosis polnud midagi üllatavat peale selle, et pank esitas hinnangu olukorrale nii karmis toonis. Kuid olukord sellist esitust just nõudiski. Oli vaja rääkida ilma igasuguste mööndusteta faktidest ja eelseisvatest raskustest.

Täna ei väära ju enam miski tõsiasja, et mõne nädala pärast siseneb meie majandus kolmandasse järjestikusesse langusaastasse ja me ei saa loota, et olukord uue aasta alguses paranema hakkaks. Pigem vastupidi. Ettevõtete suutlikkus hoida inimesi paranemise lootuses palgal on ammendumas ja tööpuudus hakkab meil vältimatult kasvama. Koos tööpuuduse kasvuga hakkab vähenema ka tulu- ja sotsiaalmaksu maksjate hulk ning lühikese viiteajaga ka käibemaksu laekumine.

Loe lähemalt:
https://epl.delfi.ee/artikkel/120257125/heido-vitsur-tuleb-lopetada-keerutamine-ja-oelda-et-sellise-maksukoormusega-heaoluriiki-ules-ei-ehita