iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Bussipiletite käibemaks tõenäoliselt ei alane

Bussipiletite käibemaks tõenäoliselt ei alane

Kopeeri viide

18. veebruari 2006 a Postimehes kirjutab Hindrek Riikoja, Majandusministeeriumi idee vähendada ühistranspordi piletite käibemaksumäära meeldib küll bussi- ja rongiettevõtjaile, kuid valitsuse heakskiitu see tõenäoliselt siiski ei saa ja reisijale ka soodsamat hinda ei tähendaks.

Majandusministeeriumi ettepaneku kohaselt võiks käibemaks ühistranspordi piletitele alaneda praeguselt 18 protsendilt viiele. See puudutaks nii trolli- bussi-, trammi-, rongi- kui ka mandri ja saarte vahelisi laevapileteid.Sõitjatele otseselt odavamaid pileteid see ei tähendaks, kuid ministeeriumi hinnangul saavad transpordifirmad nii enam teenuse taseme tõstmisse investeerida ja riik ei peaks tulevikus enam nii palju dotatsioone maksma.Rahandusministeerium on juba aastaid rääkinud sellest, et Eestis peaks olema võimalikult vähe maksuerisusi ning nii on vastu seistud ka näiteks toidukaupadelt väiksema maksu kogumisele.Rahvaliitlasest rahandusministri Aivar Sõerdi hinnangul sellisest sammust riigile kasu ei tõuseks. «Käibemaks on kaupade ja teenuste üldine tarbimismaks, mille kehtestamise eesmärk on riigile tulu saada,» märkis ta.

Rahandusministeerium ei poolda Sõerdi sõnul ühistransporditeenuse käibemaksu alandamist.Täpsemalt saab lugeda http://www.postimees.ee/180206/esileht/majandus/192488.php või 18. veebruari Postimehest.