iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Maksumärk tuleb ka alkoholi sisaldavatele ravimitele

Maksumärk tuleb ka alkoholi sisaldavatele ravimitele

Kopeeri viide
Rubriik: MTA

Maksu- ja Tolliamet palub tähele panna, et maksumärgistamisele kuuluvad ka ravimisarnased preparaadid, kus etanoolisisaldus on üle 22 mahuprotsendi, näitena võib tuua Bittneri Balsami ja Doppelherzi.

Kange alkoholi maksumärk rakendub 1. juulist käesoleval aastal, seega alates sellest kuupäevast tõendab aktsiisi maksmist kangelt alkoholilt alkoholi müügipakendile kinnitatud maksumärk. Vastavalt seadusele kuuluvad ravimisarnased preparaadid kaubakoodiga 22089069 maksumärgistamisele, juhul kui toote etanoolisisaldus on üle 22 mahuprotsendi ning toode on villitud müügipakendisse mahuga alates 0,2 liitrist või millelt makstav aktsiisisumma on üle 10 krooni müügipakendis oleva alkoholi kohta.

Maksumärgistamata ravimisarnaste preparaatide müük, mis on tarbimisse lubatud enne 1. juulit, on lubatud kuni 30. septembrini 2006. Peale 1.

oktobrit 2006 tarbimises olev maksumärgistamata ravimisarnane preparaat kuulub konfiskeerimisele. Ettevõtjad, kes soovivad selliseid tooteid turul edasi realiseerida, peavad need maksumärgistama.Pikemalt antud loost saad lugeda siit: http://www.emta.ee/?id=4089.