iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

FIEde avansilise makse tähtaeg läheneb

FIEde avansilise makse tähtaeg läheneb

Kopeeri viide
Rubriik: MTA

Maksu- ja Tolliamet palub tähele panna, et füüsilisest isikust ettevõtja (FIE) 2006. aasta tulumaksu avansilise makse esimene tasumise tähtaeg on 15. juunil.

Avansilise makse suurus tuleb FIEdel ise arvutada ja tasuda. Ühe tähtaja tulumaksu avansilise makse suuruseks on 1/4 2005.

aasta ettevõtlustulult. Seda arvutatakse 2005. aasta tuludeklaratsiooni vormi E real12 arvestatud tulumaksu summast (vorm E rida 12 * 0,24 /4.) Tulumaksu avansilisi makseid ei ole kohustatud maksma FIE, kelle ühe tähtaja tulumaksu avansilise makse suurus ei ületa 1000 krooni; kelle tegevus on registreeritud ajutise või hooajalisena; kelle tegevus on peatatud või kes on kustutatud äriregistrist või kes on teatanud Maksu- ja Tolliameti piirkondlikule struktuuriüksusele oma ettevõtluse lõpetamisest. Samuti ei pea FIE avansilist makset maksma esimese maksustamisperioodi kestel.Täpsemalt antud teemast: http://www.emta.ee/?id=4151 või Maksu- ja Tolliameti infotelefonil 8800811.Vaata ka EML seisukohta maksumäära muutuse arvestamine FIE avansiliste maksete suuruse määramisel http://www.arileht.ee/artikkel.php?ID=3982.