iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Käibemaksu pettusskeem koorib Euroopa riikidelt miljardeid

Käibemaksu pettusskeem koorib Euroopa riikidelt miljardeid

Kopeeri viide
Rubriik: EML

ETV24-s kirjutab Thomas Mell Briti ajalehele The Guardian viidates, et kuritegelikud organisatsioonid koorivad käibemaksu pettusskeemiga Euroopa Liidu riikidelt aastas hinnanguliselt 50 miljardit eurot ehk ligi 800 miljardit krooni.

50 miljardit eurot on rohkem, kui Euroopa Liidule läheb aastas maksma ühine põllumajanduspoliitika, ning ületab viiekordselt summat, mis kulub tööhõivele ja sotsiaalpoliitikale. "Karuselliks" nimetatud käibemaksu pettusskeemi kesksed komponendid on kõrge väärtusega tooted, nagu näiteks arvutiprotsessorid või mobiilid, mida tuuakse Euroopa Liitu käibemaksuvabalt. Müüjad lisavad maksu hiljem, kuid ei anna seda edasi vastavatele valitsustele. Hiigelkahju tekib siis, kui varjatud müügiahela, nn karuselli kaudu viiakse tooted uuesti maalt välja ja hiljem nõutakse tagasi käibemaksu, mida esmajoones kunagi ei makstudki.

Nii võib kaupa korduvalt Euroopa Liidu riikide ja kolmandate maade, näiteks Dubai vahel, edasi-tagasi loksutada. Vaata täpsemalt: http://www.etv24.ee/index.php?0562322 undefined undefined