iconJuurdepääsetavus
EML sügiskonverents: maksutõusu eri Maksud ja raamatupidamine aastal 2025 Registreeri / loe lähemalt

Kõrgetasemelisel kohtumisel planeeritakse Euroopa julgeoleku tulevikusuundi

Kõrgetasemelisel kohtumisel planeeritakse Euroopa julgeoleku tulevikusuundi

Kopeeri viide
Rubriik: MTA

Sel nädalal kohtuvad Eestis Maailma Tolliorganisatsiooni uurimis- ja teabejuhid, et arutada salakaubanduse tänaste trendide ja tolli tuleviku teemal.

2.- 4. oktoobrini toimub Tallinnas Maailma Tolliorganisatsiooni (WCO: World Customs Organization) Euroopa regiooni uurimis- ja teabejuhtide kõrgetasemeline kohtumine, millest võtab osa 70 esindajat 33 riigist ja mitmest rahvusvahelisest organisatsioonist. Maksu- ja Tolliameti peadirektori asetäitja Margus Noormaa sõnul on see Eesti maksuhaldurile esmakordne kogemus võõrustada nii kõrgel tasemel järelevalvejuhte. Kohtumisel arutatakse viimase aja trende alkoholi, narkootikumide, sigarettide, strateegilise ja piraatkaubaga kaubitsemises.

Oluliseks arutelu teemaks on ka tolli tulevik ja selle suurenev roll julgeoleku ja turvalisuse tagamisel. "Arutlusel olevad julgeoleku ja turvalisuse loomise ning salakaubanduse tõkestamisega seotud teemad on hetkel aktuaalsed kogu maailmas. On suurepärane, et Eestisse on kogunenud selle valdkonna juhid, et koos ühiseid plaane teha. Kuna Eesti kogemus näitab, et uurimis- ja teabeinfo ning maksuliini info ühendamine on tõhustanud maksuhalduri tööd, pakume omapoolse tolli arengusuunana välja tolli- ja maksuliini ühendamist," lisas Noormaa.

Seekordne WCO Euroopa regiooni uurimis- ja teabejuhtide kohtumine on järjekorras juba viieteistkümnes, eelmine üritus toimus aasta tagasi Iirimaal. Pressiteade on avaldatud: http://www.emta.ee/?id=4492