iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Soome maksuhoop Eesti firmale

Soome maksuhoop Eesti firmale

Kopeeri viide

Kadi Heinsalu kirjutab Äripäevas, et paljud Eestist pärit alltööfirmad ja tütarfirmad on sattunud Soomes ootamatu maksulöögi alla. Jaanuarist peavad nad seisma sealses maksu kinnipidajate registris, vastasel korral läheb kõigilt arvetelt 13% Soome maksuametile.

Registreerimisega on hilinenud vähemalt paarkümmend firmat, kuid nende täpset arvu ei tea keegi, isegi mitte Soome maksuamet ja Soome Ehitustöötajate Liit. Eesti Ehitusettevõtjate Liit oli vastamisel sama abitu. Kuidas ja millal ettevõtted Soome riigile makstava 13% tagasi saavad, on segane.

Teisipäeval andis Soome maksuamet kaks erinevat vastust. Helsingi piirkonna suhtekorraldaja teatas, et raha saab pärast registreerimist tagasi Soome maksuametist, kuid enne tuleb põhjalikult selgitada, millega firma Soomes tegeleb. Mõni tund hiljem öeldi ühele Soome raamatupidajale aga, et tagasi saab selle hoopis Eesti maksuametist. Loe täpsemalt: http://www.aripaev.ee/3497/uud_uudidx_349706.html Loe samal teemal ka juhtkirja: http://www.aripaev.ee/3497/arv_juhtkiri.html