iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Maksu- ja Tolliamet kutsub üles paberteatest loobuma

Maksu- ja Tolliamet kutsub üles paberteatest loobuma

Kopeeri viide
Rubriik: MTA

Maksu- ja Tolliamet kutsub kõiki maaomanikke üles loobuma paberil maamaksuteatest. Elektroonilist maamaksuteadet saab e-maksuametis tellida kuni selle nädala lõpuni, kuna juba alates järgmisest nädalast hakatakse väljastama paberil maamaksuteateid. Alates järgmisest nädalast saab maamaksuteatega tutvuda e-maksuametis.

Maamaksuteadete kättetoimetamise tähtaeg on 15. märts.

2005. aastal väljastas Maksu- ja Tolliamet 485 000 ning 2006. aastal 510 000 maamaksuteadet. Maksuinfo jälgimine e-maksuametis ning paberteatise saamisest loobumine tähendab riigile olulist säästu iga teatise kohta.

Rubriigis "Maamaksu andmed" saab tutvuda maamaksu puudutavate sisuliste andmetega kruntide kaupa, nagu maa liik, pind, maksustamishind, maksumäär, maksukohustus jmt. Andmed on kättesaadavad eraisikutele ning ettevõtte või asutuse volitatud esindajatele. Kui klient on avaldanud soovi saada maamaksuteade elektrooniliselt, siis paberkandjal maamaksuteadet talle ei saadeta. Kui klient ei soovi saada elektroonset maksuteadet, saadetakse maksuteade endiselt postiaadressil.

Maksu- ja Tolliamet soovitab kõigil maaomanikel kontrollida kontaktandmete õigsust e-maksuametis. Loe MTA pressiteadet: www.emta.ee