iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Läbi e-maksameti saab raieõiguse või metsamaterjali kohta teatist esitada 10. aprillist

Läbi e-maksameti saab raieõiguse või metsamaterjali kohta teatist esitada 10. aprillist

Kopeeri viide
Rubriik: MTA

Maksu- ja Tolliamet palub tähele panna, et käesolevast aastast tuleb kõigil raieõiguse ja metsamaterjali müüjatel ning ostjatel esitada Maksu- ja Tolliametile kvartali jooksul müüdud või ostetud raieõiguse või metsamaterjali kohta teatis. Esimesed teatised esitatakse 2007. aasta esimese kvartali kohta ja nende esitamise tähtaeg on 10. aprillil 2007.

Paberkandjal on võimalik teatist esitada ameti piirkondlikes maksubüroodes.

Läbi e-maksuameti on teatisi võimalik esitada alates 10. aprillist, Maksu- ja Tolliamet vabandab klientide ees võimalike ebamugavuste pärast. Teatise on kohustatud esitama kõik juriidilised ja füüsilised isikud, kes on müünud või ostnud metsamaterjali ning kasvava metsa raieõigust. Selle esitamise eesmärgiks on andmete koondamine ühe ametkonna haldusalasse, et tagada seeläbi parem ülevaade puidu ostu- ja müügitehingutest Eestis.

Kuni käesoleva aastani pidid metsaga tegelevad äriühingud esitama info kahele ametkonnale - metsamaterjali omandamise kohta maksuhaldurile ning teatised raieõiguse ja metsamaterjali müügi kohta asukohajärgsele keskkonnateenistusele.Loe täpsemalt: http://www.emta.ee/?id=5265