iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Koalitsioonis süveneb maksuteemaline vastuolu

Koalitsioonis süveneb maksuteemaline vastuolu

Kopeeri viide

Hindrek Riikoja ja Kai Kalamees kirjutavad Postimehes, et rahandusminister Ivari Padari maksu- ja aktsiisimuudatuste kava tabas eile uus tagasilöök, kui peaminister Andrus Ansip ja majandusminister Juhan Parts tulid välja keskkonnatasude vähendamise jutuga.

Ansip kaitses riigikogus ideed seada juba 2008. aasta jaanuarist sisse elektriaktsiis, mis aitavat kaasa euroga ühinemisele 2011. aastal. «Minu meelest saab seda aktsiisi kehtestada ka nii, et samal ajal vähendada keskkonnatasusid ja teha seda selliselt, et aktsiisi kehtestamisel ei ole mingit mõju elektrienergia hinnale,» rääkis valitsusjuht.

Tema hinnangul oleks mõistlik mitte kehtestada või suurendada keskkonnatasusid, vaid tõsta aktsiisi, mis kaitseb Eesti turgu ja elektrienergia tootjaid. Rahandusministeeriumi pakutud aktsiisitõusude paketti teravalt rünnanud majandusministeerium soovitas elektriaktsiisi kehtestamisel kaotada elektritootjate maksustamise süsinikdioksiidi heitmete eest. Loe täpsemalt: http://www.postimees.ee/170507/esileht/siseuudised/261176.php