iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Kuluhüvitise uus kord jääb tõenäoliselt kehtima

Kuluhüvitise uus kord jääb tõenäoliselt kehtima

Kopeeri viide

Postimees Online vahendab BNS uudist, et põhiseaduskomisjoni reformierakondlasest esimees Väino Linde ei pea tõenäoliseks, et parlament hakkaks riigikogu liikme staatuse eelnõus välja pakutud kuluhüvitise maksmise korda muutma.

Linde ütles BNSile, et suure tõenäosusega jääb eelnõus kehtima ettepanek, mille kohaselt hüvitatakse saadikutele tööga seotud kulutused 30 protsendi ulatuses nende palgast nagu ka seni, ent erinevalt praegusest ei nõuta neilt enam kuludokumente. Linde sõnul on põhiseaduskomisjon leidnud, et eelnõus esitatud uus kulude hüvitamise kord on põhiseadusega kooskõlas, ning sellele on oma poliitilise kooskõlastuse andnud ka kõik riigikogu fraktsioonid. Samas ei välistanud ta lõplikult võimalust, et mõni riigikogu liige või fraktsioon esitab eelnõule muudatusettepaneku, mis võib tuua komisjoni hüvitiste teema juurde tagasi. Muudatusi saab eelnõule esitada reede pärastlõunani.

Loe täpsemalt: http://www.postimees.ee/050607/esileht/siseuudised/264679.php Loe ka: „Riigikogu kuluhüvitiste teema ajakirjanduses“ Loe ka: „Riigikogu kuluhüvitiste teema kajastus raadios ja teles“ Loe EML pressiteadet: „Kavandatav Riigikogu liikmete uus kuluhüvitiste kord tuleb laiendada kõikidele maksumaksjatele“ Vaata EML pöördumist Riigikogu poole.