iconJuurdepääsetavus
EML sügiskonverents: maksutõusu eri Maksud ja raamatupidamine aastal 2025 Registreeri / loe lähemalt

Kuluhüvitised erakondade kassasse?

Kuluhüvitised erakondade kassasse?

Kopeeri viide

Lemmi Kann ja Kadri Jakobson kirjutavad Äripäevas, et kui riigikogu liikmete kuluhüvitiste maksmise korda muutev seadus vastu võetakse, annab see riigikogulastele suurenenud sissetuleku tõttu muu hulgas võimaluse oma erakonnale suuremaid annetusi teha. Erakondade aruanded näitavad, et riigikogu liikmete toetused oma parteile on pikaajaline traditsioon.

Kuluhüvitised on riigikogu mainet sedavõrd alla tõmmanud, et uue seadusega, mis muudaks hüvitise nn pimedaks esindustasuks, tahetakse võimalikult kiiresti maha saada. Teema on suisa nii piinlik, et eile ei teinud keegi riigikogu saalis uue seaduse kohta ühtegi piuksu. Riigikogu liikme staatuse seadus, mis tulevikus ei nõua riigikogu liikmetelt oma kulude kohta tšekkide esitamist, ei tekitanud riigikogu saalis ühtegi küsimust, saati siis teravat arutelu.

Riigikogu eilne istung meenutas ühtviisi Browni liikumist ja gümnaasiumi viimaseid kevadisi tunde. Tüdrukute lillelised kleidid, poiste heledad pintsakud, veel viimased "linnukesed" enne suvepuhkust. Loe täpsemalt: http://www.aripaev.ee/3608/uud_uudidx_360810.html Loe ka: „Riigikogu kuluhüvitiste teema ajakirjanduses“ Loe ka: „Riigikogu kuluhüvitiste teema kajastus raadios ja teles“ Loe EML pressiteadet: „Kavandatav Riigikogu liikmete uus kuluhüvitiste kord tuleb laiendada kõikidele maksumaksjatele“ Vaata EML pöördumist Riigikogu poole.