iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Maksuvabastuse eelnõu rakendumine viibib

Maksuvabastuse eelnõu rakendumine viibib

Kopeeri viide

Eric Katskowski kirjutab Eesti Päevalehes, et Investorite liit peab vajalikuks eraisikute investeerimistulu maksuvabastamist juba 2008. aastal.

Rahandusministeerium aga põhjendab maksuvabastuse lükkumist 2009. aastasse sellega, et hetkel on veel vaja põhjalikult analüüsida konkreetseid investeeringuliike ja hinnata, milliseid erinevaid väärtpabereid ja erinevaid riike tuleb arvesse võtta. “Põhjus, miks valitsus ei soovi eraisikute väärtpaberitulu maksuvabaks muuta juba 2008.

aastal, on see, et otsus tekitab lähiaastateks planeeritud eelarvestrateegiasse puudujääke,” ütles endine rahandusminister ja kunagine maksuameti juht Aivar Sõerd. Reformierakonna aseesimees Meelis Atoneni sõnul mõjutaks kavandatav maksumuudatus küll alles 2009. aasta eelarvelaekumisi. Samas peaks aktsiiside kohene tõstmine selleks ajaks riigikassat juba tublisti täitma.

Loe täpsemalt: http://www.epl.ee/majandus/392664 Loe EML pressiteadet: „Eraisiku investeeringutulude maksuvabastus tuleb kehtestada juba 2008. aastal