iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Tellige e-maksuametist elektrooniline teatis maamaksu kohta

Tellige e-maksuametist elektrooniline teatis maamaksu kohta

Kopeeri viide
Rubriik: Maaleht

Maksu- ja Tolliamet tuletab meelde, et kõigil maaomanikel on võimalik maamaksu andmetega tutvuda e-maksuametis, samuti saab loobuda paberkandjal teatest ning tellida e-postile info maamaksu teate moodustamise kohta.

Elektroonilise maamaksu teatise saamise võimalus on rohkem kui 500 tuhandel maksuteate saajal. Selle võimalusega on Maksu- ja Tolliamet teinud teeninduse klientidele maamaksu osas kättesaadavamaks ja lihtsamaks ning säästab tulevikus riigi raha maksuteadete trükkimise ja postitamise kulude arvelt. Alates sellest aastast saadab maksuhaldur kõigile e-teate tellinutele e-posti aadressile ka meeldetuletused lähenevatest maamaksu tasumise tähtaegadest. Seetõttu soovitab Maksu- ja Tolliamet kõigil e-teate tellinutel kontrollida oma kontaktandmete olemasolu ja õigsust e-maksuametis.

E-maksuameti avalehel kiirviidete all olevas rubriigis “Maamaks” saab tutvuda maamaksu puudutavate sisuliste andmetega: erinevate kruntide andmed nagu maa liik, pind, maksustamishind, maksumäär, maksukohustus jmt. Andmed on kättesaadavad eraisikutele ning ettevõtte või asutuse volitatud esindajatele. Kui klient on avaldanud soovi saada maamaksuteade elektrooniliselt, siis paberkandjal maamaksuteadet talle ei saadeta. Kui klient ei soovi saada elektroonset maksuteadet, saadetakse maksuteade endiselt postiaadressil.

Täpsemalt saab rakenduse juhendmaterjaliga tutvuda maksuhalduri veebilehel www.emta.ee. Teenust puudutavate küsimuste korral on võimalik saada infot maamaksu infotelefonil 8800816, e-posti aadressilt maa@emta.ee ning Maksu- ja Tolliameti piirkondlikes teenindusbüroodes. Loe MTA pressiteadet: http://www.emta.ee/?id=23798&tpl=1026